Menu

205

LDPE zakken: sterk en veelzijdig verpakkingsmateriaal

Wat zijn LDPE zakken?

LDPE zakken zijn plastic zakken van het materiaal low density polyethylene. Vertaald: polyetheen met lage dichtheid.

Waarvoor worden LDPE zakken gebruikt?

LDPE zakken zijn geschikt voor het verpakken van levensmiddelen en dierenvoeding, maar worden ook vaak gebruikt voor het verpakken van onderdelen en industriële artikelen. Denk aan kabeltjes, schroefjes of andere onderdelen die je graag wilt bundelen of beschermen tegen vocht, stof of vuil.

Voordelen van LDPE

LDPE is erg sterk, maar voelt soepel aan. Ook is het waterdicht, goed te recyclen, lichtgewicht en neemt weinig ruimte in.

LDPE is voor 90% transparant. Wanneer je een zak wilt die 100% transparant is, dan adviseert VerpakkingShop.nl ander materiaal zoals PP.

Welke maat heb ik nodig?

VerpakkingShop.nl biedt LDPE zakken aan in twee categorieën:

Zonder zijvouw – voor platte producten

Met zijvouw – voor producten met volume

Bij ieder type zak vind je de afmetingen in cm van het zakje aangeduid in breedte x lengte. Bij de zakken mét zijvouw vind je de afmeting van de zijvouw als middelste getal. Bijvoorbeeld LDPE polyzakken 14 + 8 x 32 cm hebben een breedte van 14 cm, lengte 32 cm en hebben een zijvouw van 2 x 4 cm (= 8cm).

Zorg ervoor dat er aan de bovenzijde nog voldoende ruimte is om de zak te sealen of dicht te knopen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat, neem dan gerust contact op met een van de medewerkers van VerpakkingShop.nl.

Welke dikte heb ik nodig?

De dikte van het LDPE wordt aangeduid in micron, of afgekort mu, my of µm. Eén micron is één duizendste van een millimeter. Hoe hoger het aantal micron, hoe sterker de zak. 20 Micron is te vergelijken met een plastic broodzak en 150 micron is zo sterk dat het gebruikt wordt voor industriële producten en in de bouw.

Op maat gemaakt en bedrukt

Heb je een andere maat nodig of wil je de zakken laten bedrukken? Brabo Verpakking heeft ruime ervaring in het bedrukken van LDPE zakken.  Doordat de zakken gemaakt worden van standaard buisfolie, is het al mogelijk om vanaf 2.500 – 5.000 stuks zakken op maat te laten maken. Bij grotere formaten is dit al mogelijk vanaf 1.500 stuks. Bij kleinere formaten vanaf 5.000 stuks.

Neem contact op met Brabo Verpakking voor een LDPE zak op maat of bedrukking.

Contact Brabo Verpakking

Hoe sluit ik de zakken?

De LDPE zakken zijn geschikt om dicht te sealen. Op VerpakkingShop.nl zijn diverse apparaten in verschillende lengtes te vinden. Je vindt sealapparaten mét en zonder mes en semi-automatische sealapparaten. Je kunt een sealapparaat zonder mes gebruiken als je zakken al op de juiste lengte zijn. Je gebruikt een sealapparaat met mes om een lang stuk af te snijden dat je na het sealen overhoudt.

Semi-automatische sealapparaten bedien je met behulp van een voetpedaal.

Naast sealen kun je de zakken natuurlijk ook sluiten met clips, tape in een handige tapedispenser of met elastiek. En ken je de drilbinders al? Met deze geplastificeerde draadjes en het bijbehorende drilbindapparaat (ook wel snelstropper genoemd) draai je snel en strak de zakken dicht.

Heb je een ander soort sluiting in gedachten, neem dan contact op met de medewerkers van VerpakkingShop.nl. Zij gaan dan kijken of ze het voor je kunnen vinden.

Contact VerpakkingShop.nl

Advies ontvangen?

Zoek je advies voor het verpakken van jouw product? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil advies

We helpen je graag verder!

Hulp of advies nodig?

Contact opnemen

Neem contact met ons op en we bespreken jouw wensen graag.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen en antwoorden in onze veelgestelde vragen.

Bekijk de FAQ

Prijs aanvragen

Vraag vrijblijvend en eenvoudig een prijsopgave aan.

Vraag een prijs aan