Menu

218

Duurzame verpakkingen voor uw foodtruck

Met een afname van de Corona maatregelen in het vooruitzicht, kijken we steeds verder uit naar de mogelijkheden. Trekt u er binnenkort weer met uw foodtruck op uit? Verpakking.nl verheugt zich alvast op de heerlijke verrassende hapjes en maaltijden, speciaal biertjes, relaxte muziek en het zomerse vakantiegevoel van de Foodtruck festivals.

Net als bij afhaalmaaltijden, waar de reguliere restaurants het afgelopen jaar erg bedreven in zijn geworden, wordt bij foodtrucks ook gebruik gemaakt van disposable borden en bestek. Met de komst van de SUP-wetgeving (het verbod op o.a. plastic bestek, borden en rietjes) dat per 3 juli 2021 ingaat, is er het een en ander veranderd sinds de laatste foodtruckfestivals.

Bestek en borden

U kunt ook nog na 3 juli uw plastic bestek en borden blijven gebruiken. Vanaf 3 juli 2021 mogen deze plastic disposables niet meer worden geproduceerd, maar de voorraad mag nog wel uitverkocht en gebruikt worden. Maar is plastic nog wel gewenst? Steeds meer consumenten verkiezen duurzame verpakkingen boven plastic verpakkingen. Verpakking.nl wijst u daarom de weg in het landschap van duurzaam bestek en borden.

Karton

Karton voor foodverpakkingen wordt vaak van Kraftkarton gemaakt. “Kraft” betekent “sterk” in het Duits. Het is dan ook sterker dan gewoon karton. Doordat tijdens het productieproces de speciale lange papiervezels strak op elkaar worden geperst, ontstaat er een hoge dichtheid. Hierdoor laat Kraftkarton minder snel vocht door dan gewoon karton en is het beter geschikt voor het serveren van voedsel. Wanneer een foodverpakking gemaakt is van gewoon karton, dan is deze meestal voorzien van een coating, zodat het vocht van voedsel niet doorlekt. Wilt u een kartonnen verpakking zónder plastic coating? Om lekken te voorkomen, kunt u dan een papieren foodvel in het kartonnen bakje gebruiken. Bekijk op VerpakkingShop.nl het assortiment kartonnen bakjes, kartonnen noodleboxeskraft bowls en kraft food containers.

Bestel hier kraft bowls

Papier

Zijn uw gerechtjes gemakkelijk uit de hand te eten, zoals een hamburger? Dan zijn papieren foodvellen of papieren snackzakjes erg handig in de foodtruck. Papieren foodvellen en papieren zakjes nemen minder ruimte in dan borden en bakjes. In een foodtruck, waarbij de ruimte meestal beperkt is, is dat een groot voordeel. Verpak bijvoorbeeld uw hamburger in een FSC papieren hamburgerzakje of een papieren snackzakje met krantenbedrukking. Verkoopt u wraps, frieten of churros? Kijkt u dan eens in de categorie “Vetvrij papier” naar losse foodvellen of naar papieren frietzakken.

Bestel hier papieren hamburgerzakjes

Palmblad

De palmbladeren die worden gebruikt voor de productie van borden en bakjes zijn afkomstig van natuurlijk gevallen bladeren van Areca Betelpalm. Doordat voor de productie het gehele palmblad in een vorm wordt geperst, krijgt elk bord of bakje een unieke tekening. De verpakkingsmaterialen van palmblad hebben door deze unieke tekeningen een exclusieve en natuurlijke uitstraling.

Bestel hier palmblad bakjes

Suikerriet

Bagasse of suikerriet borden en maaltijdbakjes worden gemaakt van de restmaterialen die vrijkomen bij de productie van rietsuiker. De borden van suikerriet hebben een natuurlijke uitstraling, zijn zeer stevig en vochtbestendig. De bordenbakjes en bowls zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen.

Bestel hier suikerriet bowls

Bestek

Als alternatief voor plastic bestek heeft u de keuze uit FSC-gecertificeerd hout of stevig papier. Of heeft u eetstokjes nodig? Dan zijn deze er ook van bamboe.

Bestel hier papieren bestek

PLA en biologisch afbreekbaar plastic

Ook al zijn PLA en CPLA  gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals maiszetmeel en zijn ze onder gecontroleerde omstandigheden biologisch afbreekbaar, toch mogen rietjes, borden of bestek gemaakt van PLA of CPLA vanaf 3 juli 2021 ook niet meer geproduceerd worden. Maaltijdbakjes, bowls of schaaltjes geheel gemaakt van (C)PLA of met een vocht- en vet afwerende coating van (C)PLA vallen niet onder de wetgeving en mogen daarom nog gewoon geproduceerd worden.

Advies nodig?

Ziet u door de, FSC-gecertificeerde, bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op. Het team van Verpakking.nl informeert u graag over de mogelijkheden.

 

 

Advies ontvangen?

Zoek je advies voor het verpakken van jouw product? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil advies

We helpen je graag verder!

Hulp of advies nodig?

Contact opnemen

Neem contact met ons op en we bespreken jouw wensen graag.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen en antwoorden in onze veelgestelde vragen.

Bekijk de FAQ

Prijs aanvragen

Vraag vrijblijvend en eenvoudig een prijsopgave aan.

Vraag een prijs aan