Menu

213

Duurzaam opvulmateriaal

Brabo Verpakking draagt graag een steentje bij aan duurzaam verpakken. Daarom gaat Brabo Verpakking vanaf januari 2021 geleidelijk de standaard plastic noppenfolie - ook wel bubbeltjesplastic genoemd - vervangen door duurzame noppenfolie. Deze duurzame noppenfolie is voor 100% gemaakt van gerecycled plastic. Op deze manier worden de ingezamelde plastic verpakkingen van consumenten in PMD zakken weer gebruikt als nieuw verpakkingsmateriaal.

Kenmerken van de gerecyclede noppenfolie:

  • Goedkoper dan de reguliere noppenfolie
  • Te herkennen aan de groene kleur
  • Het materiaal is dunner dan de standaard noppenfolie, maar net zo stevig
  • Te bestellen vanaf januari 2021 via VerpakkingShop.nl

Nog meer duurzame opvulmaterialen

Brabo Verpakking biedt nog meer duurzame opvulmaterialen. De volgende producten zijn direct te bestellen via de webshop van Brabo Verpakking, namelijk VerpakkingShop.nl.

Biologisch afbreekbare opvulchips

Deze opvulchips zijn vervaardigd uit maiszetmeel en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Opvulchips worden gebruikt als vulling in dozen en bieden bescherming tegen schokken en trillingen tijdens de verzending van kwetsbare producten.

Kenmerken van de biologisch afbreekbare opvulchips:

Opvulpapier

Met het Fillpak opvulpapier en de dispenser vormt u het papier tot een stevige rechte papieren prop. Deze papieren prop vouwt u vervolgens en gebruikt u om uw product in de doos vast te klemmen. Op deze manier beschermt het opvulpapier uw product tegen schuiven in de doos. Het papier kan prima door uw klant worden gerecycled om te worden verwerkt tot nieuw papier.

Doos op maat

Duurzaam opvullen is één manier, maar een doos met zo weinig mogelijk lege ruimte is nóg duurzamer. Een doos zonder loze ruimte neemt minder ruimte in tijdens het transport naar uw klant, waardoor er meer pakketjes in de bus van de pakketbezorger passen. Dit bespaart CO² uitstoot van de pakketbezorger.

Brabo Verpakking heeft een ruim assortiment dozen voor ieder soort product. Veel van deze dozen zijn direct te bestellen via de webshop van Brabo Verpakking, namelijk VerpakkingShop.nl. Ook is het mogelijk om dozen op maat te bestellen en u kunt dozen laten bedrukken met uw logo of tekst.

Enkele typen dozen die u direct kunt bestellen via VerpakkingShop.nl:

Advies nodig?

Weet u nog niet precies welk type doos u nodig hebt voor uw product? Of wilt u meer informatie over het bedrukken van dozen? Neemt u dan contact op met de medewerkers van Brabo Verpakking. Zij adviseren u graag.

Advies ontvangen?

Zoek je advies voor het verpakken van jouw product? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil advies

We helpen je graag verder!

Hulp of advies nodig?

Contact opnemen

Neem contact met ons op en we bespreken jouw wensen graag.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen en antwoorden in onze veelgestelde vragen.

Bekijk de FAQ

Prijs aanvragen

Vraag vrijblijvend en eenvoudig een prijsopgave aan.

Vraag een prijs aan